Veritabanı işlemleri yaparken bir kayda karşılık gelen birkaç farklı kaydı tek satırda göstermemiz gereken durumlar için kısa bir makale ile sizlerleyiz.
Örnek
Daha önce yazdığım SQL Server için gelişmiş log tutma yönetiminin MySQL versiyonu ile trigger işlemlerini detaylı bir şekilde ele alalım.
Uygulamalarınızda iki tarih arasındaki değerleri A Yıl, B Ay, C Gün şeklinde gösterme gereği duyarız. Yaptığımız küçük bir uygulama ile bu gösterimi sağlamış olacağız.
Örnek
SQL ile yaptığımız çalışmalarda gerekli olan ve bir nevi matematiksel işlem olan Except ve Intersect kullanımını görmüş olacağız.
Bu makalemizde verinin geçmişine yönelik hareketleri inceleyeceğiz. Tabi bu adımlara gelmek için ise trigger (tetikleyici) kavramını öğrenmemiz gerekmektedir.
Programlama dillerinin vazgeçilmezi olan döngüler konusunu bu sefer SQL Server için örneklerle işleyeceğiz.
Visual Studio'da Entity Framework ve MySQL ile çalışırken Entity Data Model (EDMX) güncellemesi yaptığımız sırada bu tip bir hatanın çözümünü sırasıyla anlatıyoruz.
SQL üzerinde birden fazla değişkenin durumuna göre sorguya dahil edilmesini anlatacağız.
Çokca sorulan sorulardan birisi de SQL sorgularımız içerisinde if else koşul yapısının kullanımıdır.
Örnek
Bu makalemizde MYSQL veritabanı kullanarak sayfalama (pagination) yapma adımlarını anlatacağız.
Örnek
Veritabanı kullandığınız projelerde kullanım kolaylığına göre tercih sebepleri arasında yer alan MySQL için Stored Procedure (Saklı Yordam) kullanımını aktaracağız.
Stored Procedure (Saklı Yordam) kullanarak veritabanı üzerinde select (seçme) işlemini gerçekleştirelim.
Stored Procedure (Saklı Yordam) kullanarak yaptığımız projede sayfalama işlemi için gereken kod betiklerini inceleyeceğiz.
Örnek
Bir sütun değerine karşılık 1'den fazla karşılık gelen sütunların gruplanması ile ilgili makalemiz.
Örnek
Veritabanında alt alta elde ettiğimiz çıktılarımızın yan yana gösterilmesi için gereken SQL sorgusudur. Satırları, sütun şeklinde gösterilmesini sağlar.
Örnek